Räätälöinti ja ohjelmointi

Valmisohjelmistojen haitta on, että usein yrityksen pitää muuttaa toimintojaan ohjelmiston vaatimusten mukaan. Se ei ehkä tuota ohjauksen välineeksi oikeanlaista raportointia. Tai sitten ohjelmistosta puutuu jokin osa.

Tietojärjestelmän räätälöinti on kuin puvun valmistamista mittojen mukaan. Yleensä pohjalla on jokin valmisohjelmisto, johon muokataan yrityksen haluamat lisäominaisuudet. Ohjelmisto voidaan tehdä myös aloittamalla ohjelmointi aivan puhtaalta pöydältä.

Räätälöinti tulee yleensä maksamaan enemmän kuin valmisohjelmisto, mutta samalla se istuu täydellisesti yrityksen toimintoihin ja mikä parasta: toimintojen muuttuessa ohjelmistoa voidaan muokata niiden mukaan. Pitemmän päälle räätälöinti kyllä kannattaa.

Kymen ATK-Suunnittelu Oy on räätälöinyt ohjelmistoja valmiin tilaustenkäsittely- ja laskutusohjelmiston pohjalta niin teollisuusyrityksiin kuin palveluyrityksiinkin. Lisäksi olemme tehneet täysin uudentyyppisiä ohjelmistoja, sellaisia joita markkinoilta ei löydy. Aikanaan teimme mm. ensimmäiset huollonseurantajärjestelmät Haltonin pullonpalautustehtaalle, koulupsykologiohjelmiston Valkealan kunnalle ja vaikkapa koiranäyttelyiden ilmoittautumisjärjestelmän Valkealan painolle. Ohjelmisto on uudistettuna edelleenkin käytössä.